Barion Pixel
News
kendertea
kendertea
Tavaszi Méregtelenítés Kenderrel
kendertea

Cikkek tömegei születtek a tavaszi fáradtságról és a szervezet méregtelenítésének szükségességéről. Sokan megszoktuk, hogy tiszteletben tartjuk a természetes ciklusokat. Így a tavaszi nagytakarítás során nem csak az ablakmosásra, a kertészkedésre és a pókok kisöprésére összpontosítunk, hanem a testünk megtisztítására is. Próbálja ki a tavaszi méregtelenítést kender segítségével.

 Ahogy a természet is felébred a tél után, minden tisztának és frissnek tűnik, úgy testünkkel is ez történik. Természetes, ha a tavaszi és a téli étrendünk különbözik. 

Tavasszal jó, ha elkezdjük könnyíteni az étrendünket. Másrészt célszerű feltölteni a szervezetet a hiányzó anyagokkal. Ezért nagyon jó, ha a kender tartalmú élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, ha nem tettük ezt egész évben.

Kender ételek, amelyek alkalmasak a tavaszi méregtelenítéshez:

Kendermagok - Minden jó forrása

kendermag az ókori kínai öt mag egyike volt, és az európai éhínség idején fontos táplálkozási elem volt, amely segített az embereknek túlélni a zord időket. Az utóbbi időben a kendermagokat újra felfedezték. Az antioxidánsokban gazdag fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok, többszörösen telítetlen zsírok és rostok táplálóbbak, mint a világ bármely más ehető növényi étele. A magas fehérjetartalom és az erős rostsűrűség tisztítja az emésztő rendszerünket segít a méregtelenítésben. A kendermag kiváló, és univerzális.

kendermag fehérje, esszenciális aminosavak és esszenciális zsírsavak forrása. Számos ásványi anyaggal és vitaminnal látja el a szervezetet. Az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges összes anyag átfogó forrása. A legenda szerint Buddha naponta csak egy-egy kendermagot evett meditációs gyakorlata során. 

A kendermag nyers formában is felhasználható, amely természetesen a legértékesebb anyagokat tartalmazza, azaz a hántolatlan kendermagot. Ezt lehet sütni, sütéshez adni vagy csak ropogtatni. A hántolatlan magot egy éjszakára vízbe is be lehet áztatni, majd reggel ugyanebben a vízben botmixerrel összeturmixolni, majd leszűrni, hogy tápláló, növényi alapú tejet kapjunk.

Természetesen a hántolt magvak is szóba jöhetnek, mivel alapformájukban emészthetőbbek, és enyhén dióízűek. Ideális táplálék, különösen az agyunk és az idegsejtjeink számára. Mindenféleképpen felhasználható, a képzeletnek nincsenek határai. A konyhában például salátákba, levesekbe, krémekbe, joghurtba, kenyérre szróva, de önmagában csemegeként is fogyaszthatjuk.

UGRÁS A KENDERMAGOKHOZ

Kender fehérje

A kender fehérje szintén kiváló választás. A finom por tartalmazza a kendermag összes tápanyagát. Könnyű emészthetősége miatt alkalmas méregtelenítésre. A kenderfehérje ideális az izomtömeg építésére és regenerálására, valamint az egész szervezet erősítésére. Alkalmas sportolóknak, gyermekek és idősek táplálására, műtétek után, vagy csak étrend-kiegészítőként az egészséges életmód, a méregtelenítés és a fogyás érdekében.

A kenderfehérje használata egyszerű. Hozzáadható krémekhez, zabkásákhoz és turmixokhoz. Alkalmazható natúran, például banánnal keverve, vagy már ízesítve is megvásárolható.

A kenderfehérje egyedülálló, mert mind a 23 aminosavat tartalmazza, amely a természetben előfordul. Ezek közül kilenc az esszenciális aminosav, amely létfontosságú az emberi test számára. A test azonban nem tudja azokat maga előállítani, ezért különböző forrásokból kell beszereznünk őket. Az omega 3, 6 és 9 zsírsavak testünk számára tökéletesen kiegyensúlyozott arányban találhatók. 

Az omega 3 és az omega 6 3: 1 arányát a tudósok aranyaránynak tekintik. Egy kevésbé kiegyensúlyozott arány, például az emberek étrendjében nagyon gyakori 15: 1 arány, valószínűleg hozzájárul sok krónikus betegség, például szívbetegség vagy rák kialakulásához.

kenderfehérje rendkívül magas rosttartalmú. Más növényi eredetű fehérjék, mint például a szója, a rizs vagy a borsó, sokkal alacsonyabb rostmennyiséget tartalmaznak, mivel nagyon finomítottak.

Nagyon gazdag ásványi anyagokban is, főleg foszforban, magnéziumban, kalciumban, vasban, mangánban, cinkben és rézben. A kenderben bőségesen vannak vitaminok, az A, B1, B2, B3, B6, C, D és E vitaminok.

A kenderfehérje tartalmaz antioxidánsokat, amelyek megakadályozzák az oxidatív stresszt, klorofillt, - amelynek antibakteriális hatása van illetve nagyon nagy szerepe van az emberi szervezet méregtelenítésében és lúgosításában.

UGRÁS A KENDER FEHÉRJÉKHEZ 

Kender tea

Mint tudjuk, a szervezetben zajló összes gyógyulási folyamatot erősen befolyásolja a stressz. Ha az idegrendszer nincs megnyugtatva, még a méregtelenítés sem lesz sikeres. 

A kendertea pozitív hatással van az egész idegrendszerre - nyugtat és ellazít, segít az álmatlanságon, a migrénen és támogatja az emésztést. Pozitív hatásait a vérnyomás csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában vagy a koleszterinszint csökkentésében is megfigyelték. A kenderteának számos hatása van az emberi szervezetre, segítve annak védekezőképességét.

A kender tea rengeteg jótékony hatást gyakorol testünkre és elménkre. Fokozza az immunitást, enyhíti a fájdalmat és a stresszt. A kender tea változatos választékát kínáljuk, összetételüktől függően - megvizsgálhatja az egyes keverékek jellemzőit. Mindegyiküket az EU-ban termesztik és tanúsítvánnyal rendelkeznek.

UGRÁS A KENDERTEÁKHOZ

In progress
I´m closing
Login
E-mail address: *
Password: *
Password reminder
E-mail address: *
E-mail address again: *
Registration
Last name: *
First name: *
E-mail address: *
Password: *
Phone number: *
Sign up for newsletter
Privacy statement
I´m closing
Search products
Search
I´m closing
Choose language
The website uses cookies to provide the best user experience while browsing securely.