Alapját a Magyarországon termesztett kender növény adja. A legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olaj. Hiszen ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, ami az emberi szervezet számára a legjobb arány az anyagcseréhez. A kendermag olajban lévő esszenciális zsírsavak egyúttal segíthetik az egészséges bélflórát, valamint az immunválaszt és immunműködést. Élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást.
Segítséget adhat a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében. Diétás étrendbe is kiválóan beépíthető.
A kendermag fehérjéje gyorsan felszívódik a szervezetben, ezáltal nagymértékben hozzájárulhat az egészséges immunrendszer fenntartásához.
Hatásai:
E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A megfelelő mennyiségben, arányban fogyasztott zsírsavakkal helyre lehet állítani a sejtmembrán rugalmasságát, és ezzel a depresszió, az emlékezetromlás, tanulási nehézségek, romló látás, a rossz hőmérséklet-szabályozás és az alacsonyabb fájdalomküszöb javulását érhetjük el.
Tisztítja a beleket és csökkentheti a székrekedést. Esszenciális zsírsavai segítségével oxigént juttat a sejteknek, védi a szívet, gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti az ízületi fájdalmakat és gyulladásokat. Az alfa-linolénsav hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Gazdag E-vitaminban (213 mg/100 ml), valamint az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. A kendermag olaj bőrünk és hajunk szépítőszere is lehet! Hiszen szinte azonos a saját lipidjeinkkel és ezáltal képes behatolni a sejtjeinkbe, a sejtek közötti területeket megnedvesíteni, emellett kiváló forrása lehet a keratinnak, amely kulcsfontosságú anyag az emberi bőr külső rétegeinek felépítésében, egyben a haj és körmök lényegi összetevője is.
Fogyasztása, akár NAPI rendszerességgel ajánlott!