Recipes
Almás kender muffinok
Preparation
35 perc
Preparation
10 -12 perc
Cooking time
21 - 23 perc
Quantity
12 darab
Enyhén fűszerezett almás muffinok, egy csipet kendermag hozzáadásával. Finom, könnyű és gyors! Biztosan ízleni fog az egész családnak!
Ingredients:
- 1, 1/2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 csésze zab liszt
- 2/3 - 3/4 csésze kendermag
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál tengeri só
- 1, 1/2 - 1, 3/4 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt kardamom (helyettesítheti frissen reszelt szerecsendiót)
- 1 csésze nem édesített organikus almaszósz
- 1/2 csésze tiszta juharszirup
- 3/4 csésze sima vagy laktózmentes tej
- 1, 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat
- 1/3 csésze mazsola vagy aprított nyers banán darabok
Preparation:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz összetevőket, szitáljuk bele a sütőport és a szódabikarbónát.
Keverjük jól össze, míg az összes hozzávaló jól el nem keveredik.
Majd egy másik tálban keverjük össze az almaszószt, a juharszirupot, a laktózmentes tejet és a vaníliát.
Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz keverékhez, majd gyengéden keverjük át, amíg jól össze nem keveredik (ne keverjük túl).
A mixet adagoljuk muffin serpenyőformákba melyek sütőpapírral vannak kibélelve (a recept 12db muffin forma megtöltésére elég). Süssük 21-23 percig.
Jó étvágyat!