Recipes
Avokádó almával és kenderrel
Preparation
20 perc
Preparation
20 perc
Quantity
4 adag
Ízletes mártás avokádóból, almából és kenderből. Remek mártás rágcsákhoz összejövetelek során vagy csak mint egészséges nasi kenyérre kenve.
Ingredients:
- 2 avokádó
- 2 alma
- 2 evőkanál hámozott kendermag
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál kendermag olaj
- 1 zeller zöldje
- Egy fél citrom leve
Preparation:
Az avokádókat elfelezzük, a magot kiemeljük, a húsát kikanalazzuk (probáljuk nem megrongálni az avokádó hélyát a müvelet során). Majd egy villával pürésítjük és meglocsoljuk a citromlével (a barnulás megakadájozása érdekében).
Az almát reszeljük le és a zeller zöldje vágjuk fel apróra majd finoman keverjük össze az avokádópürével. Adjuk hozzá a kendermagot, az apróra vágott mazsolát, és az ízesítőt majd adjon hozzá egy csipetnyi sót, fahéjat és kender olajat.
A keverékkel töltse meg az avokádó héját. Az avokádót kendermaggal, almaszeletekkel díszítheti.