Cikkek tömegei születtek a tavaszi fáradtságról és a szervezet méregtelenítésének szükségességéről. Sokan megszoktuk, hogy tiszteletben tartjuk a természetes ciklusokat. Így a tavaszi nagytakarítás során nem csak az ablakmosásra, a kertészkedésre és a pókok kisöprésére összpontosítunk, hanem a testünk megtisztítására is. Próbálja ki a tavaszi méregtelenítést kender segítségével.
Ahogy a természet is felébred a tél után, minden tisztának és frissnek tűnik, úgy testünkkel is ez történik. Természetes, ha a tavaszi és a téli étrendünk különbözik.
Tavasszal jó, ha elkezdjük könnyíteni az étrendünket. Másrészt célszerű feltölteni a szervezetet a hiányzó anyagokkal. Ezért nagyon jó, ha a kender tartalmú élelmiszereket beiktatjuk az étrendünkbe, ha nem tettük ezt egész évben.
Kender ételek, amelyek alkalmasak a tavaszi méregtelenítéshez:
Kendermagok - Minden jó forrása
A kendermag az ókori kínai öt mag egyike volt, és az európai éhínség idején fontos táplálkozási elem volt, amely segített az embereknek túlélni a zord időket. Az utóbbi időben a kendermagokat újra felfedezték. Az antioxidánsokban gazdag fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok, többszörösen telítetlen zsírok és rostok táplálóbbak, mint a világ bármely más ehető növényi étele. A magas fehérjetartalom és az erős rostsűrűség tisztítja az emésztő rendszerünket segít a méregtelenítésben. A kendermag kiváló, és univerzális.
A kendermag fehérje, esszenciális aminosavak és esszenciális zsírsavak forrása. Számos ásványi anyaggal és vitaminnal látja el a szervezetet. Az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges összes anyag átfogó forrása. A legenda szerint Buddha naponta csak egy-egy kendermagot evett meditációs gyakorlata során.
A kendermag nyers formában is felhasználható, amely természetesen a legértékesebb anyagokat tartalmazza, azaz a hántolatlan kendermagot. Ezt lehet sütni, sütéshez adni vagy csak ropogtatni. A hántolatlan magot egy éjszakára vízbe is be lehet áztatni, majd reggel ugyanebben a vízben botmixerrel összeturmixolni, majd leszűrni, hogy tápláló, növényi alapú tejet kapjunk.
Természetesen a hántolt magvak is szóba jöhetnek, mivel alapformájukban emészthetőbbek, és enyhén dióízűek. Ideális táplálék, különösen az agyunk és az idegsejtjeink számára. Mindenféleképpen felhasználható, a képzeletnek nincsenek határai. A konyhában például salátákba, levesekbe, krémekbe, joghurtba, kenyérre szróva, de önmagában csemegeként is fogyaszthatjuk.
Kender fehérje
A kender fehérje szintén kiváló választás. A finom por tartalmazza a kendermag összes tápanyagát. Könnyű emészthetősége miatt alkalmas méregtelenítésre. A kenderfehérje ideális az izomtömeg építésére és regenerálására, valamint az egész szervezet erősítésére. Alkalmas sportolóknak, gyermekek és idősek táplálására, műtétek után, vagy csak étrend-kiegészítőként az egészséges életmód, a méregtelenítés és a fogyás érdekében.
A kenderfehérje használata egyszerű. Hozzáadható krémekhez, zabkásákhoz és turmixokhoz. Alkalmazható natúran, például banánnal keverve, vagy már ízesítve is megvásárolható.
A kenderfehérje egyedülálló, mert mind a 23 aminosavat tartalmazza, amely a természetben előfordul. Ezek közül kilenc az esszenciális aminosav, amely létfontosságú az emberi test számára. A test azonban nem tudja azokat maga előállítani, ezért különböző forrásokból kell beszereznünk őket. Az omega 3, 6 és 9 zsírsavak testünk számára tökéletesen kiegyensúlyozott arányban találhatók.
Az omega 3 és az omega 6 3: 1 arányát a tudósok aranyaránynak tekintik. Egy kevésbé kiegyensúlyozott arány, például az emberek étrendjében nagyon gyakori 15: 1 arány, valószínűleg hozzájárul sok krónikus betegség, például szívbetegség vagy rák kialakulásához.
A kenderfehérje rendkívül magas rosttartalmú. Más növényi eredetű fehérjék, mint például a szója, a rizs vagy a borsó, sokkal alacsonyabb rostmennyiséget tartalmaznak, mivel nagyon finomítottak.
Nagyon gazdag ásványi anyagokban is, főleg foszforban, magnéziumban, kalciumban, vasban, mangánban, cinkben és rézben. A kenderben bőségesen vannak vitaminok, az A, B1, B2, B3, B6, C, D és E vitaminok.
A kenderfehérje tartalmaz antioxidánsokat, amelyek megakadályozzák az oxidatív stresszt, klorofillt, - amelynek antibakteriális hatása van illetve nagyon nagy szerepe van az emberi szervezet méregtelenítésében és lúgosításában.
Kender tea
Mint tudjuk, a szervezetben zajló összes gyógyulási folyamatot erősen befolyásolja a stressz. Ha az idegrendszer nincs megnyugtatva, még a méregtelenítés sem lesz sikeres.
A kendertea pozitív hatással van az egész idegrendszerre - nyugtat és ellazít, segít az álmatlanságon, a migrénen és támogatja az emésztést. Pozitív hatásait a vérnyomás csökkentésében, a vércukorszint szabályozásában vagy a koleszterinszint csökkentésében is megfigyelték. A kenderteának számos hatása van az emberi szervezetre, segítve annak védekezőképességét.
A kender tea rengeteg jótékony hatást gyakorol testünkre és elménkre. Fokozza az immunitást, enyhíti a fájdalmat és a stresszt. A kender tea változatos választékát kínáljuk, összetételüktől függően - megvizsgálhatja az egyes keverékek jellemzőit. Mindegyiküket az EU-ban termesztik és tanúsítvánnyal rendelkeznek.