A hántolt BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek), és tökéletes hideg illetve meleg ételekhez.
Hántolt BIO minőségű kendermag
A BIO kendermag igazolt ökológiai gazdaságból származik. A kendermag a legegészségesebb és táplálóbb élelmiszer az emberi test számára.
A BIO kendermag és tápanyag értéke
A kendermag csak jóváhagyott kender fajtákból állítják elő, melyek nem tartalmaznak THC-t (pszichoaktív anyag). Magas szintű kender fehérje, összesen 23 aminosavat tartalmaz, melyből 8 nélkülözhetetlen testünk számára (testünk nem képes elállítani önmagában). A kendermagban megtalálható sok bioaktív anyag, mint B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E vitamin és antioxidánsok - valamint kalcium, magnézium, kálium, vas, foszfor, cink és más értékes anyagok.
Fontos még az esszenciális zsírsavak az Omega-3, Omega-6 tartalma valamint fitoszterol, klorofill, lecithin és rost. Ezen anyagok csökkentik a koleszterin szintet, gyulladást, javítja a regenerálódási készséget és támogatja az immunrendszerünket szervezünkben. Különösen alkalmas azok számára, akik nagyon le vannak terhelve mint fizikailag, mint pszichológiailag. Továbbá a kendermag nagy értékes a sportolóknak, mivel szétbontja a tejsav metaboláját mely az izomlázért felel. Gazdag forrása az esszenciális aminosavaknak ezáltal könnyen emészthetővé teszi a fehérjéket, mint például edestin és albumin.
A kendermag nem tartalmaz glutént igy remek az glutén diétára, illetve glutén érzékenyek számára.
A főzés és a BIO kendermag
Használata: Hozzá adhatók salátákhoz, tésztákhoz, tészta ételekhez illetve palacsintákhoz. Megszórhatjuk vele szószainkat, leveseinket és egyéb ételeink. Izesitse ételét kendermag olaj, illetve kenderfűszerek és sók hozzáadásával.
Megjegyzés: Az egész évi termelés miatt a magvak fajtáji változhatnak a különböző törzsektől függően. Például a skandináviai Finola-kender apróbb. Ugyan akkor az Európai BIO minőséget igy is teljesítjük. A magvakat többször áthámozzuk, de elfordulhatnak hámozatlan darabok, melyek rostokat és értékes klorofilt tartalmaznak.
Tápanyag táblázat |
Átlagos tápértéke 100 gramm: Energia: 592 kcal / 2452 kJ Összesen zsír: 44 g Szénhidrát: 12 g Fehérje: 33 g |