A BIO minőségű kendermag a lejobb forrása az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Remek a komplex táplálkozásra (test és lélek), és tökéletes hideg illetve meleg ételekhez.
Egész BIO minőségű kendermag
A kendermag csak jóváhagyott kender fajtákból állítják elő, melyek nem tartalmaznak THC-t (pszichoaktív anyag). Magas szintű fehérjét, összesen 23 aminosavat tartalmaz, melyből 8 nélkülözhetetlen testünk számára (testünk nem képes elállítani önmagában). A kendermagban megtalálható sok bioaktív anyag, mint B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E vitamin és antioxidánsok - valamint kalcium, magnézium, kálium, vas, foszfor, cink és más értékes anyagok.
A teljes BIO kendermag tápanyag értékei
- A magokat csak jóváhagyott kender fajtákból állítják elő, melyek nem tartalmaznak THC-t (pszichoaktív anyag). Magas szintű fehérjét, összesen 23 aminosavat tartalmaz, melyből 8 nélkülözhetetlen testünk számára (testünk nem képes elállítani önmagában). A kendermagban megtalálható sok bioaktív anyag, mint B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E vitamin és antioxidánsok - valamint kalcium, magnézium, kálium, vas, foszfor, cink és más értékes anyagok.
- Fontos még az esszenciális zsírsavak az Omega-3, Omega-6 tartalma valamint fitoszteről, klorofill, licithin és rost. Ezen anyagok csökkentik a koleszterin szintet, gyulladást, javítja a regenerálódási készséget és támogatja az immunrendszerünket szervezünkben. Különösen alkalmas azok számára, akik levannak nagyon le vannak terhelve mint fizikailag, mint pszichológiailag. Továbbá a kendermag nagy értékes a sportolóknak, mivel szétbontja a tejsav metaboláját mely az izomlázért felel. Gazdag forrása az esszenciális aminosavaknak ez által könnyen emészthetővé teszi a fehérjéket, mint például edestin és albumin.
A kendermag nem tartalmaz glutént igy remek a glutén diétára, illetve glutén érzékenyek számára.
Tápanyag táblázat |
Átlagos tápérték 100g: Energia: 385 kcal / 1585 kJ Összes zsír: 31g Összes szénhidrát: 34 g Fehérje: 23 g |