A Tea BIO kenderből készült mely segít ellazítani testét, lelkét. Támaszt nyújt az immunrendszernek, segíti az egészséges emésztést és pihentetőbb alvást biztosít.
Kender Tea - levelek és virágok
Bio Kendertea- az étrend-kiegészítőt szeretettel és kézzel szedték a EU-ban. Értékes kannabinoidokat (CBD - Cannabidiol) tartalmaz. A kender teák harmonizálják az alapvető folyamatokat a testben, ezzel támogatja a természetes védekezést. Pihentető hatása van. Kedvezően hat a szívre. Nincs narkotikus hatása.
Elkészítés és felhasználás:
Egy átlagos kender tea elkészítése - 3liter forrásban levő vízhez adjunk hozzá 1 evőkanál teát és hagyjuk ázni 3-5 percig.
Erősebb teához 2gramm teára lesz szükségünk és egy teáskanál vajra, mézre vagy cukorra, ízlésétől függve. Tegye a tealeveleket a 100°C-ra felmelegített sütőbe 10 percre. Ezután tegye a kender teát egy fém edénybe, öntsön hozzá egy kevés vizet, adjunk hozzá vajat és főzzük körülbelül 15 percig. Ezek után öntse át szitán keresztül, végül pedig ízlés szerint édesíteni. Ha az édesítésre cukrot használ a teát szorosan lezárt üvegben akár egy hétig tárólhatja hűtőben.
Használhatjuk még a teát fűszerezésre is, hideg vagy meleg ételére egyaránt. Megpiríthajuk kender vajban vagy olajban, míg előkészítjük meleg ételünket. A gyógyító anyag feloldódik a zsírban és felszívódik ételünkben a sütés-főzés során. A szárított kendert használhatjuk ugyan úgy, mint az oregánót vagy kakukkfűvel
Mik a cannabinoidok?
A kannabidoidok nem csak azok az anyagok, melyek megtalálhatók a kenderben, hanem vannak olyanok melyeket a szervezetünk hoz létre önmagában (ezek az endokannabidoidok). Ezek az anyagok segítik tartani a metabolikus rendszer egyensúlyát. A kannabidoidok gyakorlatilag hatással vannak testünk minden funkciójáraés segít megnyitni tudatunk új gondolati sémák iránt. A kannabidoid rendszer segít abban, hogy a változásokat vidáman és békésen fogadjuk el, és nyitottak legyünk számukra.
Érdekesség:
Az újszülöttek endocannabinoidokat kapnak anyjuktól a szoptatás alatt, annak érdekében, hogy fejlődjön az ízlelésük és megtanulják, hogy kell enni.
A kender jótékonynak bizonyult az alábbi betegségek gyógyításában: rákos daganatok, kemoterápia toleranciája, ízületi gyulladás, reuma, Crohn-betegség, sclerosis multiplex, Parkinson, hátfájás, fájdalom az ízületekben és izmokban, stressz, migrén és álmatlanság.